Gemaakt in Zweden – voor mens en planeet

Lees meer

Toen we in 1994 onze eerste Mousetrapper lanceerden, was dat omdat we wisten dat de traditionele computermuis niet optimaal is voor een goede ergonomische werkhouding. Wij wilden de werkomgeving verbeteren zodat meer mensen kunnen voorkomen dat ze levenslang last krijgen van hun nek, arm en pols.

De werkomgeving staat centraal bij alles wat we doen – zoals ons motto ook zegt: Fight the Pain. Het spreekt dan ook voor zich dat wij er alles aan doen om de werkomgeving van onze werknemers te verbeteren.

Een productieomgeving bestaat uit veel elementen die zwaar en repetitief kunnen zijn. Met nieuwe technologie, automatisering en de nieuwste tools doen we wat we kunnen om ervoor te zorgen dat niemand hoeft te lijden onder werkgerelateerd letsel. Fight the Pain is ook het concept dat we volgen wanneer we onze eigen productieomgeving vormgeven.

156 ton

Gezondere ruggen

Onze nieuwe palletband is ontworpen om onze Mousetrappers gemakkelijker door de productieomgeving te verplaatsen. Ook hebben we gekeken hoe we de belasting op de ruggen van onze medewerkers kunnen verminderen. Het blijkt dat de nieuwe palletband ons 75 kg per uur of 600 kg per dag bespaart, wat neerkomt op 156 ton per jaar. Een betere ergonomie en gezondere ruggen doordat we doen wat we beweren. Zoals we vaak zeggen: Fight the Pain.

700 000 schroeven

2 700 schroeven per dag

Om de onderdelen van een Mousetrapper te monteren, zijn een aantal schroeven nodig. In totaal gaat het om 700.000 schroeven die we gebruiken om ons jaarlijkse productievolume in elkaar te schroeven. Als je dat omrekent naar werkuren per jaar, gaat het om 2.700 schroeven per dag – oftewel 6 schroeven per minuut.

Dat is een behoorlijk hoog tempo en om dat aan te kunnen, zowel voor onze productie en om onnodige overbelasting te voorkomen, hebben we geïnvesteerd in een aantal vol- en semi-automatische oplossingen die ervoor dat de schroeven snel en efficiënt op hun plek komen.

40 miljoen

Minder tillen

Een ander gevolg van onze nieuwe productieomgeving is dat we minder Mousetrappers tussen de verschillende stations hoeven te verplaatsen. In feite hebben we de afstand waarover we Mousetrappers ronddragen met 400 km per jaar ingekort. Dat betekent dat we niet elk uur 200 meter met een Mousetrapper hoeven te lopen. Niet gek!

…

Volledige controle over de kwaliteit

Onze Mousetrappers gaan lang mee. Sommige mensen vinden dat ze te lang meegaan – maar daar zijn we het niet mee eens, want we zijn trots op onze kwaliteit. Kwaliteit is een kernwoord voor ons, en met de productie in onze eigen fabrieken hebben we de kwaliteit heel goed onder controle. En omdat we hebben geïnvesteerd in de automatisering van zware en repetitieve elementen, merken we bovendien een positief bij-effect. Mensen zijn geweldig, maar een geautomatiseerd station maakt nog minder fouten. Eigenlijk nooit, als alles werkt zoals het hoort. Dat betekent dat we nu met een nog hogere kwaliteit kunnen produceren en dat onze Mousetrappers nog langer meegaan. Een belangrijke manier om onze klimaatimpact te verkleinen, is door de levensduur van alles wat we gebruiken te verlengen – dus als je Mousetrapper nog een paar jaar langer werkt, is niemand blijer dan wij.

Met eigen productie worden lange transportafstanden ingekort

Nu we steeds meer – ja, eigenlijk het meeste – in onze eigen fabrieken produceren, hebben we meer controle over bijvoorbeeld de productietijden en kwaliteit. Nog een groot voordeel is dat we veel transport vermijden. Transport is een van de grootste boosdoeners voor het milieu, en in lijn met onze duurzaamheidsstrategie werken wij er hard aan om onze transportbehoefte te verminderen. Dus hoe meer we in onze eigen fabrieken kunnen produceren, hoe minder transport er nodig is en dat verkleint weer onze klimaatimpact.

Lees meer
…
…

Moderne productieomgeving

Door voortdurend te investeren in onze productieomgeving, profiteren we ook van een aantal voordelen. Aan de ene kant verwijderen we knelpunten met vol- en semi-automatische stappen, waardoor de efficiëntie toeneemt, terwijl aan de andere kant – paradoxaal genoeg – de kwaliteit juist toeneemt doordat we repetitieve stappen elimineren. Dat is goed voor de werkomgeving en helpt om stress en spanningsgerelateerd letsel te voorkomen. En dat leidt weer tot een beter product – en een betere werkomgeving.

Nog een andere reden om een moderne productieomgeving te creëren, is natuurlijk het minimaliseren van de milieu-impact. Wij gebruiken bijvoorbeeld alleen duurzame elektriciteit en werken actief samen met lokale leveranciers om de klimaatprestaties in de hele keten te verbeteren en te ontwikkelen.

Meer lezen over hoe wij omgaan met duurzaamheid?