…

Werk slimmer vanuit huis

Hoe voorkom je onnodige pijn in nek, schouder en arm.

Fight the Pain


Velen hebben zich het afgelopen jaar moeten aanpassen en thuiswerken.
Uit ons laatste SIFO-onderzoek
blijkt dat ongeveer 46% van de werkende bevolking thuis werkt – en tegelijkertijd zien we dat monitorgerelateerde pijn in nek, schouder en arm alleen al het afgelopen jaar enorm is gestegen.

Hier vind je tips om onnodige pijn te voorkomen, oefeningen die helpen en producten die je helpen om in de juiste houding te werken – wat we gecentreerd noemen.


Een goede basispositie

Uw werkhouding achter de computer vergroot de kans op pijn in nek, schouders of armen. Een juiste houding vergroot de kans op het vermijden of verlichten van RSI-blessures – de zogenaamde muisarm (RSI*). Hier zijn drie dingen om in gedachten te houden:

1. Zet uw voeten plat op de grond.

Stel uw stoel zo af dat uw voeten plat en iets vóór uw knieën op de grond staan. Gebruik zo nodig een voetensteun.

2. Houd uw armen in een rechte lijn met de vloer.

Ontspan uw schouders en houd uw ellebogen in een hoek van 90 graden. Als u van houding verandert, probeer dan binnen een bereik van 70 tot 135 graden te blijven en ga af en toe staan.

3. Zorg ervoor dat uw handen tussen uw schouders blijven.

Een gecentreerde positie van uw handen is essentieel om KANS te voorkomen. De meeste klachten ontstaan doordat u uw arm teveel strekt bij het gebruik van een normale muis die naast uw toetsenbord of laptop ligt. Door gebruik te maken van een ergonomische centraal geplaatste muis, zoals de Mousetrapper, neemt u automatisch een ergonomisch houding aan waarbij u uw armen en handen ontspannen voor u houdt. Uit onderzoek is gebleken dat een gecentreerde muis vaak al na een paar weken een merkbare verbetering oplevert. Ter verduidelijking; de Mousetrapper ligt vóór het toetsenbord.

…

Standfriend


Zitten-staan. Staan-zitten. Voel je goed met Standfriend.
Elegant en ergonomisch. Standfriend van Mousetrapper is het nieuwste product in onze reeks oplossingen om onnodige pijn te voorkomen als je op de computer werkt. Door af te wisselen tussen staan en zitten, voel je je beter en fitter. Compleet met een gecentreerde muis voor een elegante en ergonomische oplossing, thuis of op kantoor.

Lees meer

Ergonomische producten voor het thuiskantoor


Met eenvoudige hulpmiddelen wordt onnodige pijn vermeden. Mousetrapper heeft vanaf het begin toegewijd gewerkt om de beste ergonomische muisoplossing te ontwikkelen. Al onze muisoplossingen zijn erop gebaseerd dat u centraal – of zoals we zeggen in de Zone – werkt om uw armen en handen dicht bij uw lichaam te houden. Dit voorkomt spanningen die kunnen leiden tot levenslange pijnklachten, de zogenaamde RSI, Repetitive Strain Injury. Hier vindt u een selectie van onze gecentreerde muisoplossingen en enkele producten die u een betere werkhouding thuis geven.

Het slimme Alpha-toetsenbord

Mousetrapper Alpha is een toetsenbord van volledige grootte met geïntegreerde muisoplossing in het midden, onze Control Pad. 19 programmeerbare knoppen geven u een effectief werkinstrument. Uiteraard is hij draadloos via Bluetooth en kun je tot 5 apparaten aansluiten. Handig als je hem na het werk voor tv, mobiel of tablet wilt gebruiken. Een echte favoriet!

Lees meer over Alpha

Laptop/Tablet Stand beschermt de nek

Werk je op een laptop of tablet, overweeg dan een statief dat de juiste hoogte voor het scherm geeft. Op deze manier wordt spanning in de nek vermeden, wat op den duur voor problemen kan zorgen. Je ogen kijken liever naar beneden. Plaats het bovenste deel van het scherm op ooghoogte, of iets lager, met een kijkhoek tussen 0° en 35°. Plaats het scherm minimaal 50 cm van de ogen.

Lees meer over Laptop-/Tabletstandaard

Spaar je voeten met Active

Als je de mogelijkheid hebt, is het goed om de werkhouding van zittend naar staand te veranderen. Door staand te werken verbranden we bijna twee keer zoveel energie als wanneer we zitten, en het is goed voor zowel rug als nek, schouder en armen. Je merkt merkbare verbeteringen door grote delen van de dag staand te werken. Ons lekker zachte tapijt Active zorgt ervoor dat je voeten niet vermoeid raken, waardoor je langer kunt staan.

Lees meer over Active

5 oefeningen die pijn in nek, schouder, arm en pols tegengaan


Hier zijn tips voor enkele oefeningen die u gemakkelijk thuis kunt doen. Het belangrijkste is niet wat je doet, maar het lichaam en de belangrijkste spiergroepen activeren om de bloedcirculatie te verhogen.

Squats | Sta op en houd je armen recht voor je. Leun iets naar voren en doe 5-10 squats, zo diep mogelijk zonder het evenwicht te verliezen. Als je het moeilijk vindt, kun je het bureau voorzichtig vasthouden.

Lichte push-ups | Leg je handen tegen de rand van de tafel en doe 5-15 push-ups.

Kuitlift | Ga staan ​​met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Ga op je tenen staan, liefst zo hoog mogelijk. Probeer 5-10 kuitliften te doen.

Oefening voor de nek | Een oefening die je zittend kunt doen. Knijp je handen achter je nek, duw je hoofd voorzichtig naar achteren en strek je borst naar voren, buig je rug en strek je uit. Maak vervolgens je rug rond en druk je kin tegen je borst. Houd je handen achter je nek en draai je schouders zijwaarts en strek je stevig uit. Herhaal beide oefeningen een paar keer.

Schouders en armen | Ga zitten en strek je armen recht omhoog. Beweeg je handen langzaam naar achteren. Herhaal een paar keer. Laat je armen zijwaarts zakken, nog steeds gestrekt, zodat je ellebogen in lijn zijn met je oren. Duw je armen naar achteren, wanneer je de positie hebt gevonden buig je ook je handen naar achteren. Kijk hoe lang je de positie kunt behouden.