…
arrow down

Voorkom én verhelp klachten aan de arm, nek en/of schouder


Klachten aan de arm, nek en/of schouder? Mousetrapper is het muis-alternatief dat KANS (klachten aan arm, nek en/of schouder) en andere problemen voorkomt die kunnen optreden bij het gebruik van een normale muis. De Mousetrapper wordt recht voor het toetsenbord geplaatst en bevordert hiermee een ergonomisch gezonde werkhouding waardoor je armen dicht bij je lichaam en je handen dicht bij het toetsenbord blijven.

Zo voorkom én verlicht je klachten die kunnen ontstaan door het overstrekken van je arm bij het gebruik van een normale muis. Met Mousetrapper hoef je niet naast het toetsenbord te reiken om de muis te bedienen. De brede, zachte polssteun biedt ondersteuning en verlicht de spanning in je nek, schouder, arm en pols.

Ergonomische producten


Met eenvoudige hulpmiddelen wordt onnodige pijn vermeden. Mousetrapper heeft vanaf het begin toegewijd gewerkt om de beste ergonomische muisoplossing te ontwikkelen. Al onze muisoplossingen zijn erop gebaseerd dat u centraal – of zoals we zeggen in de Zone – werkt om uw armen en handen dicht bij uw lichaam te houden. Dit voorkomt spanningen die kunnen leiden tot levenslange pijnklachten, de zogenaamde RSI, Repetitive Strain Injury. Hier vindt u een selectie van onze gecentreerde muisoplossingen en enkele producten die u een betere werkhouding thuis geven.

Werk je in De Zone? Onze producten

Centrale muis met Track Pad


Ervaar het Mousetrapper gevoel van het Control Pad! Bedien de cursor door met je wijs-, middel- en ringvinger van beide handen het Control Pad te bewegen – meer afwisseling is des te beter! De Control Pad voelt erg comfortabel aan en beweegt in 2 dimensies. De klik-functie ziet hier ook in verwerkt.

Lees meer

Centrale muis met Roller Bar


Dit is de Mousetrapper Delta, een nieuwe aanvulling op ons assortiment ergonomische muizen. Je bestuurt de Delta met behulp van de Control Bar, een revolutionair nieuw design en volledig gemaakt van koolstofvezel. Met de Control Bar werk je ontspannen en in een gecentreerde positie, onmisbaar voor een gezonde ergonomische werkdag. De zes toetsen zijn gemakkelijk te programeren met de gratis MT Keys software. Hierdoor werk je efficienter en sneller. De Delta wordt in Zweden en geproduceerd én hij is van 100% gerecycled kunststof!

Lees meer

Een goede basispositie

Uw werkhouding achter de computer vergroot de kans op pijn in nek, schouders of armen. Een juiste houding vergroot de kans op het vermijden of verlichten van RSI-blessures – de zogenaamde muisarm (RSI*). Hier zijn drie dingen om in gedachten te houden:

1. Zet uw voeten plat op de grond.

Stel uw stoel zo af dat uw voeten plat en iets vóór uw knieën op de grond staan. Gebruik zo nodig een voetensteun.

2. Houd uw armen in een rechte lijn met de vloer.

Ontspan uw schouders en houd uw ellebogen in een hoek van 90 graden. Als u van houding verandert, probeer dan binnen een bereik van 70 tot 135 graden te blijven en ga af en toe staan.

3. Zorg ervoor dat uw handen tussen uw schouders blijven.

Een gecentreerde positie van uw handen is essentieel om KANS te voorkomen. De meeste klachten ontstaan doordat u uw arm teveel strekt bij het gebruik van een normale muis die naast uw toetsenbord of laptop ligt. Door gebruik te maken van een ergonomische centraal geplaatste muis, zoals de Mousetrapper, neemt u automatisch een ergonomisch houding aan waarbij u uw armen en handen ontspannen voor u houdt. Uit onderzoek is gebleken dat een gecentreerde muis vaak al na een paar weken een merkbare verbetering oplevert. Ter verduidelijking; de Mousetrapper ligt vóór het toetsenbord.

Bestel vandaag nog een Mousetrapper!

U ontvangt uw Mousetrapper enkele dagen later en kunt hem uitproberen in uw omgeving. Zorg ervoor dat u de originele verpakking van het product bewaart.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze ergonomische producten of advies over het voorkomen van KANS bij uzelf, uw klanten, collega’s of medewerkers? Dat kan per mail, telefoon of tijdens een Teams meeting. Hieronder kunt u contact opnemen met één van onze adviseursom een afspraak in te plannen.

Abonneer op onze nieuwsbrief!

Wil je meer weten over Mousetrapper en hoe we jou kunnen helpen ergonomischer te werken, schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!