…

Ontworpen en gemaakt in Zweden

Ons verhaal
arrow down

Het verhaal achter Standfriend

Mousetrapper heeft een missie: niemand zou pijn moeten lijden die wordt veroorzaakt door werken in een ongemakkelijke houding. Of, zoals wij altijd zeggen: We Fight the Pain.

Het begon allemaal in 1994 met een computermuis, toen de Zweedse uitvinder Rolf Strömberg onze eerste Mousetrapper introduceerde: een muis-alternatief om RSI en andere klachten te voorkomen die kunnen ontstaan als je met een traditionele muis werkt.

Sindsdien hebben we ons aanbod van “Fight-the-Pain”-producten uitgebreid en onze nieuwste aanvulling is Standfriend, die je helpt om staan en zitten af te wisselen. Een uitstekende manier om je beter en fitter te voelen.

Hoe het allemaal begon


We kijken altijd kritisch naar ons aanbod en kwamen tot de conclusie dat onze producten een oplossing boden voor de meeste aspecten van een gezonde werkhouding aan een bureau. Ergonomische muizen, toetsenborden, muismatten, laptopstandaarden en armsteunen – maar we hadden nog geen product om staand te werken.

Onze ontwerpers maakten een product dat aan onze wensen voldeed: we wilden dat het gemakkelijk te gebruiken en op te bergen was, maar vonden het ook heel belangrijk dat het er mooi uitzag. Iets waar we graag elke dag tegenaan kijken en gebruik van maken, en dat vele jaren lang.

“We willen iets goeds doen in de maatschappij en als technologiebedrijf zoveel mogelijk ons steentje bijdragen.”

Anders Ehnbom, CEO

Op veel vlakken duurzaam


Duurzaamheid vormt de basis van ons bedrijf. Hoewel we een techbedrijf zijn, doen we ons best om onze impact op het milieu te minimaliseren. Lees dit als je meer wilt weten over onze ambities.

Voor ons is het vanzelfsprekend om onze producten lokaal te produceren, in Zweden. Zo is er minder transport nodig en blijft de hele productieketen inzichtelijk voor ons. Dit komt de kwaliteit ten goede en waarborgt een duurzaam proces. De materialen die we gebruiken, van de verpakking tot het product, worden op een duurzame manier geproduceerd. Standfriend wordt gemaakt in Småland, een regio die wordt gekenmerkt door ondernemerszin en vakmanschap. Een aantal bekende Zweedse design- en productiebedrijven is er ook gevestigd, zoals IKEA en Husqvarna.

Je hoort vaak dat je het best iets kunt kopen dat lang meegaat als je duurzaamheid belangrijk vindt. Het is dan ook onze bedoeling dat je Standfriend een vriend voor het leven wordt. En wie weet? Misschien helpt hij ook de volgende generatie wel om ons doel te bereiken: Fight the Pain.